Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

L'aristocratie micrasiatique (Byzance)

Συγγραφή : Cheynet Jean-Claude (18/8/2008)

Για παραπομπή: Cheynet Jean-Claude, "L'aristocratie micrasiatique (Byzance)", 2008,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=4141>

L'aristocratie micrasiatique (Byzance) (8/7/2009 v.1) Aristocracy in Asia Minor (Byzantium) (11/12/2009 v.1) Αριστοκρατία στη Μικρά Ασία (Βυζάντιο) (10/12/2009 v.1) 

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ

 

dynatoi, les
Les dynatoi (les puissants) ou epiphaneis (célèbres) sont mentionnés dans les textes de caractère narratif et juridique byzantins pendant l'époque médiobyzantine. Il s'agit de dignitaires de l'administration ou de l'Église, des grands propriétaires fonciers et générallement des membres de la classe dirigeante, qui utilisent souvent leur pouvoir ou leur influence aux depens de leurs voisins et les autres propriétaires fonciers. Du milieu du Xe s. et de Romanos I jusqu'à Basil II, l'administration impériale s'efforce de réduire leur pouvoir, avec des mesures fiscales et de réformes, telles que l'impôt de l'«allelegyon». Après 1037, les dynatoi ne sont plus mentionnés.

 
 
 
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>