Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Adada (Antiquity)

Συγγραφή : Patsiadou Lila (3/3/2003)
Μετάφραση : Nakas Ioannis

Για παραπομπή: Patsiadou Lila, "Adada (Antiquity)",
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=7065>

Άδαδα (Αρχαιότητα) (23/5/2008 v.1) Adada (Antiquity) (4/8/2009 v.1) 

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ

 

agora, the
The term initially meant the gathering of the people. During historical times this gathering was called ecclesia and the word agora meant the public space where citizens gathered. The agora consists of commercial and religious buildings as well as constructions of political character.

gymnasium
The gymnasium was one of the most important centres of public life in Greek cities. The institution of the gymnasium, directly connected with the development of the Greek city, aimed to create virtuous citizens and gallant warriors. As educational institutions of public character, the gymnasia were intended for the physical and theoretical education of the young and consisted of separate spaces for special purposes.

 
 
 
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>